Κονδυλωματα Προληψη και Θεραπεια

Τα εμβόλια για τον ιό HPV διατίθενται σε περισσότερες από 45 χώρες διεθνώς. Από το τέλος του 2006 περίπου που εμφανίστηκαν θεωρούνται το κυριότερο μέσο πρόληψης για τα κονδυλώματα και τον ιό hpv. Ένα από αυτά, το τετραδύναμο εμβόλιο Gardasil, μπορεί να προσφέρει πρόληψη και από τα κονδυλώματα. Χαρίζει ασπίδα προστασίας από τη μετάδοση των πιο συχνών τύπων του ιού, όχι όμως από όλους.

Το εμβόλιο για τον HPV ναι μεν χαρίζει πρόληψη από τα κονδυλώματα αλλά δεν είναι θεραπευτικό, επομένως επιβάλλεται να προσέχετε με τις σεξουαλικές επαφές σας, δηλαδή να έχετε έναν σταθερό σύντροφο και να παίρνετε πάντοτε προφυλάξεις. Οι έρευνες που έχουν γίνει σε χώρες που έχουν εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως η Αυστραλία δείχνουν ότι το εμβόλιο προσφέρει πρόληψη από τα κονδυλώματα. Μάλιστα η μείωση της εμφάνισής τους ήταν κατακόρυφη.

Ακόμα, το εμβόλιο προσφέρει πρόληψη και από την επαναμόλυνση με άλλους τύπους του ιού HPV που ευθύνονται για κονδυλώματα. Αν για παράδειγμα έχετε ήδη εμφανίσει κονδυλώματα (από τον τύπο 6) και έχετε υποβληθεί σε κάποια θεραπεία, το εμβόλιο θα προσφέρει πρόληψη από τη μόλυνση άλλων ειδών κονδυλωμάτων (από τον τύπο 11 αλλά και άλλους που δημιουργούν αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας).

 

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗ - HPV DNA TEST

Η συγκεκριμένη εξέταση ανήκει στις σύγχρονες εξετάσεις μοριακού ελέγχου. Γίνεται τόσο σε δείγμα από κονδυλώματα όσο και σε τραχηλικό ιστό. Το HPV DNA Test προσφέρει πρόληψη από τα κονδυλώματα καθώς αποκαλύπτει στη γυναίκα από τι τύπους του ιού HPV έχει μολυνθεί και στην συνέχεια ο γιατρός την ενημερώνει αν πρέπει να κάνει τακτικά εξετάσεις. Με αυτό τον τρόπο βλέπουν από κοινού την πορεία της HPV λοίμωξης. Οι παράγοντες που επιβαρρύνουν την εξέλιξη της HPV λοίμωξης είναι οι παρακάτω:

  • Κάπνισμα: Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κακοήθεια στον τράχηλο. Ακόμα το κάπνισμα δεν βοηθά στην αυτοΐαση, δηλαδή την υποστροφή της HPV λοίμωξης σε άντρες και γυναίκες ούτε και τη θεραπεία των κονδυλωμάτων που ίσως υποτροπιάσουν.
  • Αδύναμο ανοσοποιητικό: Η ανοσοκαταστολή δεν βοηθά την πρόληψη από τα κονδυλώματα ούτε τον οργανισμό να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά μια HPV λοίμωξη.
  • Κακή διατροφή: Αυτή είναι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και φτωχή σε φρούτα, λαχανικά και γενικά σε θρεπτικά συστατικά.
  • Μόλυνση με χλαμύδια: Η μόλυνση με χλαμύδια, πρόσφατα ή στο παρελθόν, κάνει τον οργανισμό πιο ευάλωτο για εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου και σίγουρα δεν βοηθά στην πρόληψη από τα κονδυλώματα.
  • Πολλοί σύντροφοι: Οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι, ακόμα κι αν λαμβάνετε προφυλάξεις, αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό HPV (και με κονδυλώματα).
  • Αντισυλληπτικά: Σύμφωνα με έρευνες η μακροχρόνια χρήση των αντισυλληπτικών δρα επιβαρυντικά στην εμμένουσα HPV λοίμωξη αλλά και στην εξέλιξή της.
  • Ηλικία: Ένας οργανισμός νεότερος των 30 αντιμετωπίζει πολύ καλύτερα μια HPV λοίμωξη, σε αντίθεση με ανθρώπους άνω των 35.

Κονδυλώματα - Πρόληψη και Θεραπεία

Το εμβόλιο για τον HPV ναι μεν χαρίζει πρόληψη από τα κονδυλώματα αλλά δεν είναι θεραπευτικό, επομένως επιβάλλεται να προσέχετε με τις σεξουαλικές επαφές σας, δηλαδή να έχετε έναν σταθερό σύντροφο και να παίρνετε πάντοτε προφυλάξεις.

HPV DNA Test

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι το HPV DNA Test προσφέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια διάγνωση ως προς τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας.

Καυτηριασμός

Ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων καταστρέφει άμεσα και αποτελεσματικά τις βλάβες χάρη στην εφαρμογή ειδικής συσκευής μονοπολικής διαθερμοπηξίας. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες.

Laser CO2

Η οπτική ίνα του laser CO2 στοχεύει τα κονδυλώματα ένα ένα, τα θερμαίνει και στην πορεία κάνει τη βλάβη να εξαχνωθεί. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και απόλυτα ακριβές.

Online Φόρμα Ραντεβού

Κλείστε το ραντεβού σας online με έναν από τους εξειδικευμένους Δερματολόγους - Αφροδισιολόγους της κλινικής μας.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451