Κρυοπηξια Κονδυλωματα

Και τώρα που εμφανίσατε κονδυλώματα, τι κάνετε; Μια από τις προτεινόμενες μεθόδους είναι η κρυοπηξία. Τα κονδυλώματα θεραπεύονται και φεύγουν από τη ζωή μας. Μην πανικοβάλλεστε και αποφύγετε να δείτε τις τραγικές φωτογραφίες σε ιστοσελίδες μη ιατρικού περιεχομένου - συχνά είναι οι χειρότερες περιπτώσεις ανθρώπων που αμέλησαν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα. Επισκεφτείτε ένα γιατρό που έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων άμεσα. Η κρυοπηξία είναι μία από τις θεραπείες κονδυλωμάτων που θα σας προτείνει.

Όταν το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο εμβολιο HPV οι επιστήμονες έκαναν λόγο για το τέλος ενός καρκίνου. Μπορεί η ανακάλυψη αυτή να μην θεραπεύει ούτε να «καθαρίζει» τον οργανισμό από τους τύπους του ιού, προσφέρει όμως κάτι ανεκτίμητο: προφυλάσσει τον άντρα και την γυναίκα - καθώς το εμβόλιο HPV απευθύνεται και στους δύο - από πιθανή μόλυνση μελλοντικά με τον ιό HPV και την εμφάνιση καρκίνου σε τράχηλο μήτρας, αιδοίου, πέους κ.ά.

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία από τη χρήση του εμβολίου HPV ήταν παραπάνω από εντυπωσιακά: στην Αυστραλία και στη Σουηδία τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδειξαν σημαντική μείωση της εμφάνισης κονδυλωμάτων στο γενικό πληθυσμό, ως αποτέλεσμα του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού που εφαρμόστηκε στα σχολεία. Σήμερα θεωρείται ιδανικό κάποιος να εμβολιάζεται πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών, ωστόσο ακόμα κι αν έχει μολυνθεί το εμβόλιο για τον HPV θα του προσφέρει προστασία από άλλους τύπους. Τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12-26, αλλά έρευνες δείχνουν πως η ασφάλεια που προσφέρει φτάνει και τα 45 χρόνια.

Κρυοπηξία στα Κονδυλώματα - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η κρυοπηξία είναι μια από τις κλασικές λύσεις που εφαρμόζονται εδώ και περίπου 50 χρόνια. Ο γιατρός καταστρέφει τις δερματικές αλλοιώσεις με κρυοπηξία, δηλαδή με υγρό οξείδιο ή πρωτοξείδιο αζώτου, το οποίο φροντίζει να ψεκάζει στην προβληματική περιοχή. Πώς λειτουργεί η κρυοπηξία στα κονδυλώματα; Η ψύξη και απόψυξη των κυττάρων δρα τοξικά γι’ αυτά, με αποτέλεσμα να νεκρώνει και να εξοντώνει τα κονδυλώματα. Η κρυοπηξία θεωρείται καλή λύση σε περιπτώσεις που έχετε πολλά και μικρά κονδυλώματα.

Η κρυοπηξία είναι θεραπεία εκλογής σε πολλά ιατρεία για την θεραπεία κονδυλωμάτων γιατί είναι εύκολη και σχετικά οικονομική για τον κόσμο. Επιπλέον, το θετικό στοιχείο της κρυοπηξίας είναι ότι είναι ανώδυνη και συνήθως δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε τοπική αναισθησία. Επίσης το κρύο άζωτο «πιάνει» πολλές βλάβες ταυτόχρονα, ενώ η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Από την άλλη, το μειονέκτημα είναι ότι η μία συνεδρία συνήθως δεν αρκεί και οι βλάβες των κονδυλωμάτων δεν εξαφανίζονται άμεσα με αυτή τη μέθοδο. Επίσης απαιτείται μια σειρά εφαρμογών και ο ασθενής πρέπει να κάνει την επόμενη επίσκεψη μέσα σε ένα μήνα ή δύο εβδομάδες. Η κρυοπηξία μπορεί να δημιουργήσει εμφάνιση ουλών, εφόσον γίνεται αρκετές φορές, ενώ δεν κάνει καλό στην αγγείωση του χορίου του δέρματος. Τα ποσοστά υποτροπών είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το λέιζερ. Μέχρι να επισκεφτείτε πάλι το ιατρείο μπορεί να έχετε νέες βλάβες με κονδυλώματα σε γειτονικές περιοχές.

Ειδικότερα μελέτες έχουν δείξει ότι τα ποσοστά επιτυχίας με την κρυοπηξία για κονδυλώματα είναι 79-88% μέσα στις 3 πρώτες συνεδρίες. Αυτό σίγουρα καθιστά τη κρυοπηξία τη πιο αποτελεσματική μέθοδο από ότι ορισμένα τοπικά σκευάσματα (καυστικές αλοιφές που χρησιμοποιούνται στο σπίτι υπό την καθοδήγηση γιατρού), αλλά συχνά το μειονέκτημα είναι η νέκρωση των ιστών και οι ουλές. Τα ποσοστά υποτροπής με τη θεραπεία της κρυοπηξίας αγγίζουν το 25-40%. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία συνήθως απαιτούνται 1-6 κύκλοι συνεδριών για κάθε βλάβη, 2 την εβδομάδα για συνολικά 4-6 εβδομάδες.

Μετά την εφαρμογή της κρυοπηξίας καλό είναι να μην πλύνετε την περιοχή για μία μέρα, ενώ πρέπει να απέχετε από κάθε σεξουαλική επαφή. Τέλος, έχετε υπόψη σας πως όποια τεχνική κι αν επιλέξετε με το γιατρό σας για να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα αυτά μπορεί να επανεμφανιστούν. Γι’ αυτό σημασία έχει να προσέχετε τη διατροφή σας, να μην έχετε στρες και να ξεκουράζεστε ώστε να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας. Μην ξεχνάτε πως εκτός από τις θεραπείες κονδυλωμάτων στο ιατρείο, το γερό ανοσοποιητικό βοηθά τον οργανισμό να θέσει τον ιό HPV υπό έλεγχο.

Θεραπεια Κονδυλωματων με Κρυοπηξια

Επιτυχία σε 3 συνεδρίες

Υποτροπή

 

*Συνήθως απαιτούνται 1-6 κύκλοι συνεδριών για κάθε βλάβη, 2 την εβδομάδα για συνολικά 4-6 εβδομάδες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451