Κονδυλωματα Συμπτωματα

Κονδυλώματα Συμπτώματα - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πριν λίγο καιρό είχατε μια ύποπτη επαφή και έχετε παρουσιάσει στο αιδοίο δύο μικροσκοπικές ελιές. Αναρωτιέστε αν είναι κονδυλώματα και ποια είναι τα συμπτώματά τους. Στις γυναίκες τα οξυτενή κονδυλώματα εμφανίζονται στον κόλπο, τα τοιχώματά του, την είσοδό του, τα μικρά και μεγάλα χείλη του αιδοίου, το περίνεο, τον πρωκτό και τον τράχηλο της μήτρας και σπάνια στην ουρήθρα.

Κονδυλώματα Συμπτώματα - ΆΝΔΡΕΣ

Τα συμπτώματα των κονδυλωμάτων στους άντρες επικεντρώνονται στο πέος, την ακροποσθία, το περίνεο, τον πρωκτό και σπάνια στην ουρήθρα. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης γίνεται μέσω σεξουαλικής επαφής, κυρίως κολπικής και πρωκτικής, αλλά και με τη χρήση χεριών. Επίσης τα κονδυλώματα αναπτύσσονται στο στόμα, το λάρυγγα, το φάρυγγα, τη γλώσσα, τα χείλη, ειδικά έπειτα από στοματικό σεξ.

Κονδυλώματα Συμπτώματα - ΟΞΥΤΕΝΗ

Τα οξυτενή κονδυλώματα που υπάρχουν γύρω από τα γεννητικά όργανα είναι καλοήθεις βλάβες και παρουσιάζουν τα εξής συμπτώματα:
Είναι μικρά στην αρχή, μαλακά στην υφή και συνήθως είναι στο χρώμα του δέρματος ή λίγο πιο σκούρα ή ανοιχτόχρωμα. Μπορεί να είναι τόσο μικροσκοπικά που να μην είναι ορατά στο μάτι.
Μερικά δεν είναι μονήρη, εμφανίζονται κατά συστάδες και μοιάζουν με μικρογραφία κουνουπιδιού (ανθοκραμβοειδή κονδυλώματα). Άλλα είναι πιο επίπεδα.
Τα κονδυλώματα μπορεί να δημιουργήσουν συμπτώματα όπως φαγούρα ή να τα νιώθετε δυσάρεστα.
Ειδικά αν μεγαλώσουν δεν είναι απίθανο να έχετε αιμορραγία εξαιτίας τραυματισμού τους και πόνο π.χ. κατά την σεξουαλική επαφή
Δυσκολία στην ούρηση. Αυτό συμβαίνει στην πολύ σπάνια περίπτωση που τα κονδυλώματα έχουν μεγαλώσει και αναπτυχθεί στην ουρήθρα.
Ψυχολογικά προβλήματα: Μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν κονδυλώματα με τέτοια συμπτώματα βιώνουν θλίψη και ντροπή για μεγάλο διάστημα, ενώ αρκετοί πανικοβάλλονται χωρίς να χρειάζεται.

Κονδυλώματα Συμπτώματα - ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα ίσως έχετε κονδυλώματα. Ωστόσο είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο-αφροδισιολόγο που είναι ο πιο ειδικός να κάνει τη διάγνωση. Επίσης πρέπει να πάτε στον δερματολόγο σας και στην περίπτωση που συμπτώματα όπως τα παραπάνω παρουσιάζει ο σύντροφός σας. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική καθώς όσο πιο μικρά και λίγα είναι τόσο καλύτερα αυτά ανταποκρίνονται στη θεραπεία.

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αν τα συμπτώματα οδηγούν το γιατρό στη διάγνωση των κονδυλωμάτων είναι απαραίτητο να κάνετε και εξέταση με HPV DNA Test που ανιχνεύει τους τύπους από τους οποίους έχετε μολυνθεί στον τράχηλο της μήτρας (αν έχετε μολυνθεί και εκεί). Εξάλλου, κάποιοι τύποι του ιού HPV που δεν προκαλούν κονδυλώματα και συμπτώματα είναι υψηλού κινδύνου και ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Κρυοπηξία

Ο γιατρός καταστρέφει τις δερματικές αλλοιώσεις με κρυοπηξία, δηλαδή με υγρό οξείδιο ή πρωτοξείδιο αζώτου, το οποίο φροντίζει να ψεκάζει στην προβληματική περιοχή.

Καυτηριασμός

Ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων καταστρέφει άμεσα και αποτελεσματικά τις βλάβες χάρη στην εφαρμογή ειδικής συσκευής μονοπολικής διαθερμοπηξίας. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες.

Laser CO2

Η οπτική ίνα του laser CO2 στοχεύει τα κονδυλώματα ένα ένα, τα θερμαίνει και στην πορεία κάνει τη βλάβη να εξαχνωθεί. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και απόλυτα ακριβές.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451