Κονδυλωματα λειζερ

Πολλοί ασθενείς που εμφανίζουν κονδυλώματα βιώνουν μια παρατεταμένη περίοδο θλίψης και στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά απαιτούνται μερικές συνεδρίες τουλάχιστον ενός μήνα μέχρι αυτά να φύγουν εντελώς. Μέχρι τότε τους απασχολεί αυτό που τους συνέβη, το οποίο είναι εμφανές στους ίδιους και τους δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι αντιμετωπίζουμε τα κονδυλωματα με λειζερ. Το λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι η πιο σύγχρονη και γρήγορη θεραπεία που διαθέτουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων. Το laser CO2 θεωρείται η ιδανική μέθοδος για μεμονωμένα κονδυλώματα μικρού και μεσαίου μεγέθους. Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής του λέιζερ CO2 στα κονδυλώματα είναι ότι καταστρέφει τη βλάβη σχεδόν πάντα μέσα σε μόλις μία συνεδρία. Επίσης στοχεύει επιλεκτικά τα κονδυλώματα χωρίς να καταστρέφει γειτονικούς ιστούς.

Από την άλλη, το μειονέκτημα του laser στα κονδυλώματα είναι ότι απαιτείται τοπική αναισθησία και ότι ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος από ότι με την κρυοπηξία. Ωστόσο, δεν υπάρχει πόνος μετά τη συνεδρία του λέιζερ στα κονδυλώματα ούτε ουλές και η εικόνα του δέρματος συνήθως δεν δείχνει ότι υποβληθήκατε σε κάποια θεραπεία. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία κονδυλωμάτων με laser CO2 είναι αναίμακτη. Το λέιζερ βοηθά την αιμόσταση και δεν υπάρχει αιμορραγία.

Έχετε δοκιμάσει αλοιφές στο σπίτι με την καθοδήγηση του γιατρού σας αλλά ψυχολογικά δεν μπορείτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι όσο αποτελεσματική και οικονομική είναι για εσάς η θεραπεία με εφαρμογή τοπικά ειδικών αλοιφών (π.χ. με ποδοφυλλίνη, ιμικουιμόδη) που ακολουθείτε μόνοι σας, έχετε κουραστεί με τη διαδικασία να απλώνετε για μέρες αυτά τα καυστικά διαλύματα και να βλέπετε το δέρμα σας να γίνεται μια πληγή. Το νέο δέρμα που επουλώνεται και κάνει την εμφάνισή του στη συνέχεια είναι πιο υγιές και καθαρό αλλά εσείς πρέπει να συνεχίσετε αυτό τον κύκλο της θεραπείας με τις αλοιφές μέχρι όλα να λυθούν. Αισθάνεστε ότι δεν αντέχετε άλλο. Στις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει ο γιατρός στο ιατρείο του και η οποία υπόσχεται να σας απαλλάξει άμεσα από τα κονδυλώματα είναι ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων, η λεγόμενη διαθερμοπηξία ή διαθερμία.

Κονδυλώματα Θεραπεία με Λέιζερ

Η διαδικασία βασίζεται στην οπτική ίνα του laser CO2 που στοχεύει τα κονδυλώματα ένα ένα. Η ενέργεια του λέιζερ θερμαίνει τα κονδυλώματα και στην πορεία κάνει τη βλάβη να εξαχνωθεί. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και απόλυτα ακριβές. Τι περισσότερες περιπτώσεις τα κονδυλώματα δεν επανεμφανίζονται.

Ειδικότερα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση European Journal of Dermatology (2008) έδειξε την επίδραση που είχε η θεραπεία κονδυλωμάτων με λέιζερ διοξειδίου σε 106 ασθενείς. Μετά από ένα μήνα εφαρμογής με λέιζερ CO2, τα κονδυλώματα είχαν εξαφανιστεί σε ποσοστό 81,2%, η υποτροπή υπήρχε στο 12,6% των περιπτώσεων και κάποια παρέμεναν (δηλαδή η βλάβη δεν είχε φύγει εντελώς) κατά 6,6%. Μια άλλη μελέτη πάλι που δημοσιεύτηκε στο Anals of Plastic Surgery (1997) έδειξε ότι το λέιζερ διοξειδίου που εφαρμόστηκε στα κονδυλώματα πρωκτού σε 17 ασθενείς (5 άντρες, 12 γυναίκες) ήταν ασφαλές, σχετικά ατραυματικό και κατάλληλο ακόμα και για ανήλικες. Οι 11 από αυτούς ακολούθησαν τη θεραπεία με λέιζερ έπειτα από κάποια άλλη που έκαναν πριν και δεν απέδωσε. Τα ποσοστά υποτροπής (δηλαδή να μην εξαφανιστούν τελείως μετά την πρώτη συνεδρία) σημειώθηκαν μόνο στο 23% των ασθενών.

Έχετε υπόψη σας ότι η επιτυχής έκβαση της θεραπείας των κονδυλωμάτων με λέιζερ CΟ2 ή κάποια άλλη μέθοδο εξαρτάται και από άλλους παράγοντες:

  • το μέγεθος των κονδυλωμάτων (π.χ. για τα μεγάλα το λέιζερ δεν είναι η ιδανική θεραπεία)
  • η μορφολογία
  • ο αριθμός τους
  • η συνέπεια του ασθενή στις οδηγίες του γιατρού
  • οι πιθανότητες επιμόλυνσης.

Θεραπεια Κονδυλωματων με Lazer CO2

Επιτυχία

Υποτροπή

Αποτυχία

*Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση European Journal of Dermatology (2008)

Online Φόρμα Ραντεβού

Κλείστε το ραντεβού σας online με έναν από τους εξειδικευμένους Δερματολόγους - Αφροδισιολόγους της κλινικής μας.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451