Καυτηριασμος κονδυλωματων

Έχετε δοκιμάσει αλοιφές στο σπίτι με την καθοδήγηση του γιατρού σας αλλά ψυχολογικά δεν μπορείτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι όσο αποτελεσματική και οικονομική είναι για εσάς η θεραπεία με εφαρμογή τοπικά ειδικών αλοιφών (π.χ. με ποδοφυλλίνη, ιμικουιμόδη) που ακολουθείτε μόνοι σας, έχετε κουραστεί με τη διαδικασία να απλώνετε για μέρες αυτά τα καυστικά διαλύματα και να βλέπετε το δέρμα σας να γίνεται μια πληγή. Το νέο δέρμα που επουλώνεται και κάνει την εμφάνισή του στη συνέχεια είναι πιο υγιές και καθαρό αλλά εσείς πρέπει να συνεχίσετε αυτό τον κύκλο της θεραπείας με τις αλοιφές μέχρι όλα να λυθούν. Αισθάνεστε ότι δεν αντέχετε άλλο. Στις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει ο γιατρός στο ιατρείο του και η οποία υπόσχεται να σας απαλλάξει άμεσα από τα κονδυλώματα είναι ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων, η λεγόμενη διαθερμοπηξία ή διαθερμία.

Καυτηριασμός Κονδυλωμάτων – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο καυτηριασμος κονδυλωματων ή διαθερμοπηξία είναι παλαιότερη τεχνολογία από εκείνη του λέιζερ διοξειδίου και καυτηριάζει τα κονδυλώματα με ηλεκτρικό ρεύμα. Ο καυτηριασμος κονδυλωματων καταστρέφει άμεσα και αποτελεσματικά τις βλάβες χάρη στην εφαρμογή ειδικής συσκευής μονοπολικής διαθερμοπηξίας. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες και αυτό είναι εξάλλου το μεγάλο μειονέκτημα της μεθόδου. Επίσης με τον καυτηριασμό κονδυλωμάτων απαιτείται η εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με χορήγηση λιδοκαϊνης (μέσω ένεσης), ενώ υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας υπομελάγχρωσης, δηλαδή το δέρμα τοπικά να είναι πιο ανοιχτόχρωμο, αλλά και εμφάνισης ουλής. Στα θετικά που έχει ο καυτηριασμος κονδυλωματων είναι το άμεσο αποτέλεσμα αλλά και το ότι η διαδικασία είναι πρακτικά αναίμακτη. Τέλος, συνήθως απαιτείται μία συνεδρία.

Προτού επισκεφτείτε κάποιο γιατρό για τον καυτηριασμό των κονδυλωμάτων, έχετε υπόψη σας ότι είναι σημαντικό να δράσετε άμεσα. Μην αφήνετε τα κονδυλώματα να μεγαλώσουν. Όσο πιο μικρές και καινούριες είναι οι βλάβες τόσο πιο εύκολα και γρήγορα αντιμετωπίζονται. Επίσης είναι καλό να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει μία ιδανική θεραπεία για όλα τα κονδυλώματα. Υπάρχουν παράγοντες που παίζουν ρόλο στην καταστροφή τους, όπως το μέγεθος, ο αριθμός τους και φυσικά το δικό σας ανοσοποιητικό. Φροντίζετε, λοιπόν, να τρέφεστε καλά και με αυτό τον τρόπο ο καυτηριασμος κονδυλωματων θα αποδώσει τα μέγιστα.

Όσο για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, σύμφωνα με τις μελέτες (π.χ, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Journal of Gynecologic Surgery) η διαθερμία είναι αποτελεσματική μέθοδος και συνιστάται σε κονδυλώματα μέχρι 5 εκ. Η μεγάλη διαφορά του καυτηριασμού κονδυλωμάτων με τη θεραπεία που γίνεται με το λέιζερ είναι ότι με αυτόν υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν σημάδια μετά την μικρή επέμβαση.

Η πλήρης εκρίζωση του HPV είναι αδύνατη και κανείς παραμένει φορέας. Ωστόσο καλό είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας ώστε ο ιός HPV να παραμένει αδρανής και να μην ξαναεμφανίσετε κονδυλώματα. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες να υποτροπιάσουν τα κονδυλώματα είναι μέσα σε 3 μήνες μετά τον καυτηριασμό ή άλλη θεραπεία (λέιζερ διοξειδίου, αλοιφές, κρυοπηξία).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451