Σεξουαλικα Μεταδιδομενα Νοσηματα

Λοιπά Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα

 

Βαλανίτιδα

Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 25 αγόρια και 1 στους 30 άνδρες εμφανίζουν βαλανίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η δερματική αυτή νόσος παρουσιάζει συνήθως έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βλεννόρροια - Γονόρροια

Είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από το gram αρνητικό βακτήριο του γονόκοκκου neisserria gonorrhoea το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε ζεστές, υγρές περιοχές του αναπαραγωγικού συστήματος.

Σύφιλη

Η σύφιλη ίσως η πιο γνωστή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Treponema pallidum ή ωχρά σπειροχαίτη όπως αλλιώς ονομάζεται. Τα συμπτώματα ποικίλλουν σε κάθε στάδιο.

Μολυσματική Τέρμινθος

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα και οφείλεται σε έναν DNA ιό, τον MCV (Moluscum Contagiosum Virus) ή αλλιώς ιό της μολυσματικής τερμίνθου.

Κολπίτιδα

Η κολπίτιδα είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να περιγράψουν τις φλεγμονές που εκδηλώνονται στο γυναικείο κόλπο και είναι αποτέλεσμα της διατάραξης της φυσιολογικής ισορροπίας των βακτηρίων του κόλπου.

Έρπης Γεννητικών Οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια λοίμωξη που οφείλεται στον ιό (του απλού έρπη τύπου ΙΙ, herpes simplex virus, HSV), και επηρεάζει το δέρμα ή τους βλεννογόνους των γεννητικών οργάνων.

Ποσοστα μολυνσης απο Σ.Μ.Ν.

Σύφιλη

Έρπης Γεν. Οργάνων

HPV

Γονόρροια

*Μελέτη για ηλικίες 15-24 που δημοσιεύτηκε στις Η.Π.Α. από τον οργανισμό CDC (Centers for Disease Control and prevention, 2008)

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451