Κονδυλωματα στα Χερια

Τα κονδυλώματα είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται στην εξάπλωση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός άλλοτε δημιουργεί συμπτώματα και άλλοτε υπάρχει σαν μια HPV λοίμωξη σε υποκλινική μορφή. Τα συμπτώματα που προκαλεί εξαρτώνται από τους τύπους του ιού HPV. Αυτοί δεν προσβάλλουν μόνο τα γεννητικά όργανα με κονδυλώματα αλλά και το δέρμα στα χέρια και τα πόδια. Ανάλογα με τα στελέχη του ιού, τα κονδυλωματα στα χερια ονομάζονται μυρμηγκιές ή θηλώματα. Αυτά δεν μεταδίδονται απαραίτητα μέσω σεξουαλικής επαφής, αλλά και με ένα μολυσμένο αντικείμενο π.χ. μια πετσέτα με την οποία θα σκουπίσουμε μια τραυματισμένη περιοχή.

Κονδυλώματα στα Χέρια - ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Οι τύποι HPV που προσβάλουν τα χέρια δημιουργούν είτε μυρμηκιές είτε θηλώματα στα χέρια και τα πόδια. Οι κοινές μυρμηκιές στα χέρια δημιουργούνται από τους τύπους HPV 2, 7. Οι τύποι αυτοί είναι συχνοί και προσβάλλουν τα δάχτυλα, τα χέρια και το δέρμα γύρω από τα νύχια (περιονύχιες μυρμηκιές). Μερικές φορές, αν μεγαλώσουν, ίσως παρατηρηθεί αιμορραγία, ενώ κάποιοι ασθενείς βιώνουν ακόμα και πόνο.

Ειδικότερα, οι μυρμηκιές στα χέρια είναι καλοήθεις βλάβες και εμφανίζονται πιο συχνά στις παλάμες και στις ράχες των χεριών. Εκτός από τα παιδιά που εμφανίζουν συχνά μυρμηκιές επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ευάλωτο σε ιούς, μυρμηκιές στα χέρια παρουσιάζουν και άνθρωποι που έχουν συχνή επαφή με νερό, όπως για παράδειγμα οι νοικοκυρές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μυρμηκιές μπορεί να προκαλούν ενοχλήσεις στα χέρια.
Για να απαλλαγείτε από τις μυρμηκιές στα χέρια εφαρμόζονται θεραπείες όπως λέιζερ CO2, κρυοπηξία και καυστικές κρέμες.

Κονδυλώματα στα Χέρια - ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Άλλοι τύποι ιού HPV δημιουργούν θηλώματα στα χέρια. Ενδεικτικά, οι τύποι HPV 3, 10, 8 αλλά και εκείνοι που δημιουργούν γεννητικά κονδυλώματα, οι 6 και 11, ευθύνονται για επίπεδες βλάβες, γνωστές ως θηλώματα. Είναι ελαφρά επηρμένες και το χρώμα τους είναι πιο σκούρο από ότι το δέρμα γύρω από αυτές. Θα δείτε τα θηλώματα στα χέρια, αλλά και τους αγκώνες, το λαιμό, το πρόσωπο, τα γόνατα. Οι νέοι και ειδικά τα παιδιά μολύνονται πιο εύκολα από ότι οι ενήλικες.

Αν κόβετε πολύ κοντά τα νύχια σας έχετε περισσότερες πιθανότητες να μολυνθείτε με θηλώματα στην περιοχή γιατί ίσως τραυματίζεται συχνά.

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η αφαίρεση θηλωμάτων γίνεται πολύ αποτελεσματικά με λέιζερ CO2 συνήθως μέσα σε μία συνεδρία. Το θετικό είναι ότι με τη μέθοδο αυτή δεν δημιουργούνται ουλές στην περιοχή και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Από κρέμες υπάρχουν εκείνες που περιέχουν ιμικουιμόδη, τριχλωροξικό οξύ, σαλικυλικό οξύ. Μια άλλη επιλογή για τα κονδυλώματα στα χέρια είναι η κρυοπηξία που απαιτεί συνήθως πάνω από μία συνεδρίες και ο καυτηριασμός που όμως συχνά αφήνει ουλές.

HPV DNA Test

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι το HPV DNA Test προσφέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια διάγνωση ως προς τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας.

Καυτηριασμός

Ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων καταστρέφει άμεσα και αποτελεσματικά τις βλάβες χάρη στην εφαρμογή ειδικής συσκευής μονοπολικής διαθερμοπηξίας. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες.

Laser CO2

Η οπτική ίνα του laser CO2 στοχεύει τα κονδυλώματα ένα ένα, τα θερμαίνει και στην πορεία κάνει τη βλάβη να εξαχνωθεί. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και απόλυτα ακριβές.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451