Κονδυλωματα Αρχικο Σταδιο

Τα κονδυλώματα στο αρχικό στάδιο μπορεί και να είναι αόρατα στο μάτι ή να σας ξεγελάσουν γιατί μερικές φορές μοιάζουν με το δέρμα. Γενικά τα κονδυλώματα στο αρχικό στάδιο είναι μαλακά, στο χρώμα του δέρματος, λίγο λευκότερα ή σκουρότερα και μοιάζουν με μικρογραφία κουνουπιδιού, αλλά μπορεί να είναι και επίπεδα. Στο πρώτο στάδιο τα κονδυλώματα μπορεί να είναι τόσο μικροσκοπικά που ίσως νομίζετε ότι είναι σπυράκι ή ελιά.

Στις γυναίκες τα κονδυλώματα πιο συχνά εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από τον κόλπο, στην είσοδό του, στον πρωκτό και στον τράχηλο της μήτρας. Στους άντρες τα κονδυλώματα παρουσιάζονται στο δέρμα του πέους, το περίνεο, τους έσω μηρούς και τον πρωκτό. Επίσης τα κονδυλώματα ίσως παρουσιαστούν γύρω από το στόμα, τα χείλη, στη γλώσσα, τον ουρανίσκο ή το λάρυγγα σε άντρες και γυναίκες.

Κονδυλώματα Αρχικό Στάδιο - ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Τα κονδυλωματα στο αρχικο σταδιο μπορεί να μη δημιουργήσουν συμπτώματα αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν με θεραπεία για να μην μεταδοθούν. Επίσης σε αρχικό στάδιο η θεραπεία των κονδυλωμάτων γίνεται ευκολότερα από ότι όταν μεγαλώσουν και πολλαπλασιαστούν. Τότε ίσως οδηγήσουν σε φαγούρα και αιμορραγία, σε περίπτωση τραυματισμού. Αν είχατε κάποια ύποπτη επαφή και σε διάστημα οκτώ μηνών παρουσιάσατε κάτι στο δέρμα σας κοντά στα γεννητικά όργανα ή στα χείλη του στόματος αρκεί μια κλινική εξέταση για να διαπιστώσετε αν πρόκειται για κονδυλώματα ή για κάτι άλλο. Τα κονδυλώματα σε αρχική φάση μπορεί να μην είναι εμφανή. Ειδικότερα, η κλινική εικόνα των κονδυλωμάτων σε αρχική φάση ποικίλει:

  • Υπάρχουν τα μικροσκοπικά κονδυλώματα, 2-3εκ. στο χρώμα του δέρματος που συχνά μεγαλώνουν σε ομάδες και μοιάζουν με μικρογραφία κουνουπιδιού (ανθοκραμβοειδή κονδυλώματα).
  • Άλλοι έχουν 1-2 κονδυλώματα μεμονωμένα. Όταν αυτοί οι σχηματισμοί είναι στη γεννητική περιοχή είναι επίπεδα ή επηρμένα και μαλακά στην υφή.

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αν διαπιστώσετε έγκαιρα ότι έχετε κονδυλώματα σε αρχικό στάδιο είναι σημαντικό να γίνει και γυναικολογικός έλεγχος καθώς οι τύποι που δημιουργούν κονδυλώματα συχνά συνυπάρχουν με άλλους που προκαλούν αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας. Ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει να κάνετε την εξέταση HPV DNA Test που θα δείξει αν έχετε μολυνθεί και από άλλους τύπους και αν πρέπει να ελέγχεστε συχνά.

Kρυοπηξία

Ο γιατρός καταστρέφει τις δερματικές αλλοιώσεις με κρυοπηξία, δηλαδή με υγρό οξείδιο ή πρωτοξείδιο αζώτου, το οποίο φροντίζει να ψεκάζει στην προβληματική περιοχή.

Καυτηριασμός

Ο καυτηριασμός κονδυλωμάτων καταστρέφει άμεσα και αποτελεσματικά τις βλάβες χάρη στην εφαρμογή ειδικής συσκευής μονοπολικής διαθερμοπηξίας. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες.

Laser CO2

Η οπτική ίνα του laser CO2 στοχεύει τα κονδυλώματα ένα ένα, τα θερμαίνει και στην πορεία κάνει τη βλάβη να εξαχνωθεί. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και απόλυτα ακριβές.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451