Που Εμφανιζονται τα Κονδυλωματα

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, το δέρμα του προσώπου και του σώματος και τους βλεννογόνους. Υπεύθυνος είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV.

Κονδυλώματα στο Στόμα

Τα κονδυλώματα στο στόμα μεταδίδονται μέσω του στοματογεννητικού σεξ (δηλαδή το στοματικό σεξ) αλλά και με φιλί με κάποιον που ήδη έχει κονδυλώματα στο στόμα.

Κονδυλώματα στη Γλώσσα

Τα κονδυλώματα στη γλώσσα οφείλονται σε μετάδοση του ιού HPV και ειδικότερα στους τύπους χαμηλού κινδύνου 6 και 11. Εμφανίζονται στα χείλη αλλά και στον ουρανίσκο.

Κονδυλώματα στο Λαιμό

Τα κονδυλώματα στο λαιμό εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του στοματοφάρυγγα (βάση γλώσσας, λάρυγγα, αμυγδαλές κ.α).

Κονδυλώματα στα Χέρια

Οι τύποι HPV που προσβάλουν τα χέρια δημιουργούν είτε μυρμηκιές είτε θηλώματα στα χέρια και τα πόδια. Οι κοινές μυρμηκιές στα χέρια δημιουργούνται από τους τύπους HPV 2, 7.

Κονδυλώματα στα Πόδια

Οι πιο συχνοί τύποι του ιού HPV που προσβάλλουν τα πέλματα δημιουργούν καλοήθεις βλάβες (τύπου κονδυλώματα) στα πόδια. Ωστόσο οι επιστήμονες τα αποκαλούν μυρμηκιές.

Κονδυλώματα και Εγκυμοσύνη

Αν τα κονδυλώματα πρωκτού είναι εξωτερικά μπορούν να θεραπευτούν με λέιζερ διοξειδίου μέσα σε μία συνεδρία, ή καυτηριασμό, αλλά και με ειδικές φαρμακευτικές κρέμες.

Κονδυλώματα στα Γεννητικά Όργανα

Τα κονδυλωματα στα γεννητικα οργανα οφείλονται στη μετάδοση του ιού HPV (ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων). Οι πιο συχνοί είναι οι 6 και 11.

Κονδυλώματα στον Πρωκτό

Αν τα κονδυλώματα πρωκτού είναι εξωτερικά μπορούν να θεραπευτούν με λέιζερ διοξειδίου μέσα σε μία συνεδρία, ή καυτηριασμό, αλλά και με ειδικές φαρμακευτικές κρέμες.

Κονδυλώματα στο Πέος

Τα οξυτενή κονδυλώματα στο πέος έχουν την εικόνα μικρού κουνουπιδιού αλλά μπορεί να είναι και σχετικά επίπεδα και να μοιάζουν με σπυράκια.

Κονδυλώματα στον Τράχηλο

Τα κονδυλωματα τραχηλου δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα κονδυλώματα. Φαίνονται με κολποσκόπηση ή κυτταρολογική και ιστολογική εξέταση.

Κονδυλώματα στον Κόλπο

Οι πιο συχνοί τύποι του ιού HPV που δημιουργούν κονδυλωματα κολπου είναι οι 6 και 11. Σε αυτή την περίπτωση τα κονδυλωματα του κολπου είναι καλοήθεις βλάβες και δεν προκαλούν κάποια νόσο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451