Κονδυλωματα στη Γυναικα

Κονδυλώματα στη Γυναίκα – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τα οξυτενή κονδυλώματα: Τα κονδυλωματα στη γυναικα εμφανίζονται εξωτερικά στην περιοχή γύρω από και πάνω στα γεννητικά όργανα. Παρουσιάζονται με τη μορφή εκβλαστήσεων (σπυράκια με ή χωρίς ανώμαλη επιφάνεια) στο αιδοίο και τα χείλη του, στον κόλπο, στην ουρήθρα, το περίνεο, τον πρωκτό, αλλά και το στόμα και τον φάρυγγα και τα χείλη. Υπεύθυνοι για τα κονδυλώματα είναι κατά 90% οι τύποι 6 και 11 του HPV. Μπορεί τα κονδυλώματα να είναι καλοήθη, αλλά μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή και την επαφή με τα υγρά του κόλπου και του πέους και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επίσης όσο πιο έγκαιρα επισκεφτείτε το γιατρό τόσο πιο εύκολα και γρήγορα ανταποκρίνονται στη θεραπεία.

Κονδυλώματα στη Γυναίκα – ΠΡΟΛΗΨΗ

Για την πρόληψη των κονδυλωμάτων στη γυναίκα, υπάρχει στα φαρμακεία ένα συγκεκριμένο (τετραδύναμο) εμβόλιο για τον HPV. Αυτό προφυλάσσει από τη μετάδοση των πιο συχνών τύπων του ιού, αν και όχι όλων. Ακόμα κι αν το κάνετε είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού στις σεξουαλικές επαφές. Επίσης, το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100% τη γυναίκα από τη μετάδοση των κονδυλωμάτων και γι’ αυτό καλό είναι να προτιμά σταθερό σύντροφο από τις ευκαιριακές σχέσεις.

Ο καρκίνος του τραχήλου: Εκτός από τα οξυτενή κονδυλωματα στη γυναικα που είναι καλοήθεις εκβλαστήσεις στην περιγενετική περιοχή, υπάρχουν και τα εσωτερικά που δεν είναι εμφανή και συνήθως είναι υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάθε χρόνο περισσότερες από 270.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Πάνω από το 85% των θανάτων είναι σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται εφόσον μιας γυναίκα παίρνει προφυλάξεις, είναι ενημερωμένη και έχει πρόσβαση στην περίθαλψη, στις εξετάσεις κλειδιά και τα εμβόλια.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας που οφείλεται στα εσωτερικα κονδυλωματα (επίπεδα), είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή γυναικολογικού καρκίνου με περίπου 530.000 καινούρια περιστατικά το χρόνο.

Οι κύριες θεραπείες για τα εσωτερικά κονδυλώματα είναι το λέιζερ διοξειδίου (CO2), η διαθερμία και σε προχωρημένο στάδιο προκαρκινικής αλλοίωσης η κωνοειδής εκτομή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας και ένας έμπειρος ιατρός θα επικοινωνήσει για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ 210 6980451